Ditë e mbushur me shumë emocione ne Qendren Ditore “Ngjyrat e Jetes”, Kavaje

Një ditë të mbushur me shumë emocione
na falën të rinjtë e Forumit Tematik Rinor në Kavajë, së bashku me fëmijët
e Qendra Ditore “Ngjyrat e Jetes”, Kavaje

Në bashkëpunim me Drejtorinë e Shërbimit Social, përfaqësuar nga drejtoresha Medina Papoj, si dhe Sektorin Përgjegjës për Rinisë në Bashkinë Kavajë perfaqesuar nga Bora Bahiti, bëmë të mundur realizimin e këtij aktiviteti. Në fjalën e tyre përshëndetëse ato shprehen rendesine e perfshirjes dhe aktivizmit te te rinjve ne nisma te tilla ne ndihme te komunitetit, si dhe dhanë mesazhe ndërgjegjësuese për të rinjtë.

Qëllimi i këtij aktiviteti ishte:- Të rinjtë të rrisin interaktivitetin me fëmijët me aftësi ndryshe;- Të rinjtë të përfshihen në aktivitete sociale në ndihmë të grupeve vulnerable;- Komunikimi mes tyre përmes lojës dhe aktiviteteve krijuese;

Të rinjtë u përfshinë aktivisht së bashku me fëmijët dhe ndërvepruan në mënyrë të shëndetshme, duke realizuar figura me plastelinë, plotësime me lojëra puzzle ngjyrosje në telajo argëtim me muzikë kërcime dhe video-mesazh.

Të gjithë morën mbresa mjaft pozitive gjatë kësaj dite, duke sjell një frymë dashurie dhe ngrohtësie për fëmijët me aftësi ndryshe, ku mesazhi më domethënës i shprehur njëzëri nga të gjithë të rinjtë në fund të aktivitetit, ishte ‘Së bashku NE mund t’ja dalim!’

Ky aktivitet u ideua nga vetë të rinjtë e forumit, si pjesë e ndërmarrjes së nismave komunitare në kuadër të projektit “Forumi Tematik Rinor – një mjet për të fuqizuar të rinjtë në bashkinë Kavajë”, i cili po zbatohet nga ACFD, në kuadër të Programit Rajonal mbi Demokracinë Vendore në Ballkanin Perendimor 2 (ReLOaD2), i cili financohet nga Bashkimi Evropian dhe zbatohet nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP).

Falenderojmë nga zemra

  • UNDP Albania për mbështetjen financiare në këtë projekt.
  • Bashkinë Kavajë për partneritetin dhe bashkëpunimin
  • Qendrën Ditore ‘Ngjyrat e Jetës’ në Kavajë për mikëpritjen

Shpërnda:

Artikuj të Tjerë:

Rinia – Dialogu – Pushteti Vendor

Në datë 14 Nëntor, u mblodhën së bashku në një tryezë të rrumbullakët, në takimin e parë të Platformës së Dialogut Rinor në Bashkinë Kavajë.

Mini-Forumi në shkollën 9-vjeçare “Sadi Tatani”

Mini-forumi i radhës u organizua në ambjentet shkollës 9-vjeçare ‘Sadi Tatani’, Njësia Administrative Synej fshati Rrakull, bashkia Kavajë. Qëllimi i takimit ishte identifikimi dhe diskutimi i nevojave dhe problematikave që të rinjtë ndeshin çdo ditë në komunitetin e tyre të zonës dhe sugjerime për ndërhyrjet e mundshme.

Takimi i parë së Platformës së Dialogut

Qendra Shqiptare për Zhvillimin e Familjes ju fton në Takimin e Parë, të Platformës së Dialogut Rinor, i cili do të zhvillohet në datën 03 Nëntor 2023, ora 14.00, salla e Kinoteatrit ‘Aleksandër Moisiu’, Kavajë.

Takimet me nxënësit e shkollës së mesme profesionale në Golem

Takimet me nxënësit e shkollës së Mesme Profesionale në Golem, bashkia Kavaje kishin si qëllim identifikimin dhe diskutimin e nevojave dhe problematikave që ata shohin në komunitetin e tyre të zonës, si dhe dhënia e sugjerimeve për ndërhyrje përmes nismave komunitare.

Forumi Tematik Rinor i Kavajës II – Nisja e rrugëtimit

Forumi Tematik Rinor i Kavajës ka nisur këto ditë rrugëtimin e ri, ku shumë anëtarë të rinj nga zonat urbane dhe rurale të Kavajës kanë shprehur dëshirën e tyre t’i bashkohen këtij forumi. Gjatë takimeve të para identifikuese, me Zyrën e Njësisë së Integrimit Evropian si një hallkë e rëndësishme për përzgjedhjen e të rinjve, takimet me grupe të vogla mes të rinjve, na ndihmuan të identifikojmë të rinjtë e tjerë nga klasat e 9-ta dhe shkollat e mesme të Kavajës, të cilët kanë shprehur interes për t’u bërë pjesë e forumit në këtë fazë të dytë.

Bëhu dhe ti anëtar/e

Qendra Shqiptare për Zhvillimin e Familjes në partneritet me Bashkinë Kavajë fton të rinjtë e grupmoshës 15-29 vjeç nga Kavaja, nga qyteti dhe fshati, të bëhen pjesë e ‘Forumit Tematik Rinor’ të Kavajës, në fazën e dytë që sapo kemi nisur.

DONATORËT

© 2023 ACFD. All Rights Reserved.

X