‘Rrathët e Frymëzimit dhe Fuqizimit’ fokus grupet, “Ardian Klosi”.

Sot patëm kenaqësinë të veçantë të ishim mes vajzave të klasave të 9-ta, të shkollës “Ardian Klosi” në njesinë Nr 4. Tiranë.

Energjia pozitive, edukimi me modele pozitive, inkurajimi per te vendosur objektiva te prekshme, forca dhe kembngulja, trajtimi i vetes me dashuri dhe respekt, vetvlerësimi si reference thelbesore ne krijimin e personalitetit, deshira per tu zhvilluar ne te gjitha dimensionet, ishin disa nga pikat kyçe te takimit qe u zhvillua prane Qendres Multifuksionale ” Gonxhe Bojaxhi” Tirane.

Deshirat e tyre rinore, zhvillimi i pasioneve, përmbushja shpirterore, zhvillimi i konceptit të lirisë si individ, marrja e vendimeve në mënyrë individuale, janë hapa të sigurtë drejt përmbushjes së krijimit të një ekuilibri dhe mendesie pozitive për të ardhmen e tyre.

Qasja për t`u modeluar si figura qendrore të shoqërisë, dhënia e ndihmes ndaj grupeve në nevojë, pra zhvillimi i vullnetarizmit në komunitetin ku jetojnë gjithashtu ishte një pikë e rëndesishme në këtë bisedë. Nuk munguan falenderimet dhe mirenjohja mes palëve, pasi të gjithë ne mesojme nga njëri-tjetri me thjeshtësi e maturi, me dinjitet e çiltersi rinore dhe keshtu përmiresohemi dhe japim modelin tone modest në fuqizimin e figurës së vajzave dhe grave, si rrjedhojë do të kemi vajza e gra të vetëpërmbushura e që japin kontributin e tyre ne shoqerine tone. 

Këto takime kaq frytedhënëse për të gjithë ne, po zhvillohen në kuadër të projektit ‘Rrathët e Frymëzimit dhe Fuqizimit’, i cili mbështetet nga sponsori ynë gjeneral Raiffeisen

Shpërnda:

Artikuj të Tjerë:

Rinia – Dialogu – Pushteti Vendor

Në datë 14 Nëntor, u mblodhën së bashku në një tryezë të rrumbullakët, në takimin e parë të Platformës së Dialogut Rinor në Bashkinë Kavajë.

Mini-Forumi në shkollën 9-vjeçare “Sadi Tatani”

Mini-forumi i radhës u organizua në ambjentet shkollës 9-vjeçare ‘Sadi Tatani’, Njësia Administrative Synej fshati Rrakull, bashkia Kavajë. Qëllimi i takimit ishte identifikimi dhe diskutimi i nevojave dhe problematikave që të rinjtë ndeshin çdo ditë në komunitetin e tyre të zonës dhe sugjerime për ndërhyrjet e mundshme.

Takimi i parë së Platformës së Dialogut

Qendra Shqiptare për Zhvillimin e Familjes ju fton në Takimin e Parë, të Platformës së Dialogut Rinor, i cili do të zhvillohet në datën 03 Nëntor 2023, ora 14.00, salla e Kinoteatrit ‘Aleksandër Moisiu’, Kavajë.

Takimet me nxënësit e shkollës së mesme profesionale në Golem

Takimet me nxënësit e shkollës së Mesme Profesionale në Golem, bashkia Kavaje kishin si qëllim identifikimin dhe diskutimin e nevojave dhe problematikave që ata shohin në komunitetin e tyre të zonës, si dhe dhënia e sugjerimeve për ndërhyrje përmes nismave komunitare.

Forumi Tematik Rinor i Kavajës II – Nisja e rrugëtimit

Forumi Tematik Rinor i Kavajës ka nisur këto ditë rrugëtimin e ri, ku shumë anëtarë të rinj nga zonat urbane dhe rurale të Kavajës kanë shprehur dëshirën e tyre t’i bashkohen këtij forumi. Gjatë takimeve të para identifikuese, me Zyrën e Njësisë së Integrimit Evropian si një hallkë e rëndësishme për përzgjedhjen e të rinjve, takimet me grupe të vogla mes të rinjve, na ndihmuan të identifikojmë të rinjtë e tjerë nga klasat e 9-ta dhe shkollat e mesme të Kavajës, të cilët kanë shprehur interes për t’u bërë pjesë e forumit në këtë fazë të dytë.

Bëhu dhe ti anëtar/e

Qendra Shqiptare për Zhvillimin e Familjes në partneritet me Bashkinë Kavajë fton të rinjtë e grupmoshës 15-29 vjeç nga Kavaja, nga qyteti dhe fshati, të bëhen pjesë e ‘Forumit Tematik Rinor’ të Kavajës, në fazën e dytë që sapo kemi nisur.

DONATORËT

© 2023 ACFD. All Rights Reserved.

X