Aktivitet bamirësie pranë Shtëpisë së të Moshuarve, 28 dhjetor 2017, Shkodër

28 dhjetor 2017, në kuadër të ditës së përzgjedhur nga Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale për t’iu kushtuar vëmendje të gjithë individëve që jetojnë në institucionet rezidenciale të përkujdesjes shoqërore, ACFD zgjodhi t’u jetë pranë të moshuarve të Shtëpisë së të Moshuarve, Shkodër, duke iu dhënë 35 suplemente multivitamine të përshtatur për nevojat e moshës së tretë.

Ky aktivitet u realizua në bashkëpunim me drejtorinë e institucionit, nën kujdesin e veçantë të punonjëses sociale, znj. Mirsada Abduhrramani dhe me pjesëmarrjen e rezidentëve dhe stafit psiko-social dhe shëndetësor të institucionit. Sipas Abdurrahmanit është rritur ndjeshëm numri i të moshuarve që kërkojnë strehim në Shtëpinë e të Moshuarve, Shkodër, duke e shpënë në mesatarisht 6 (gjashtë), numrin e kërkesave që kjo rezidencë merr në muaj.

Varfëria, zbehja e lidhjeve familjare, rritja e tendencës për të jetuar në familje të vogla po sjell gjithmonë e më shumë rritjen e numrit të të moshuarve të vetmuar, të pambështetur me shërbime të nevojshme për moshën e tyre, duke thelluar në këtë mënyrë brishtësinë sociale të kësaj shtrese shoqërore. Shtimi dhe diversifikimi i  operatorëve të shërbimeve për të moshuar është tashmë një domosdoshmëri për minimizimin e izolimit dhe sigurimin e një përfshirjeje më të madhe shoqërore të këtij grupimi të rëndësishëm.Aktiviteti u mbështet nga partneri ynë kryesor VITABIOTICS ALBANIA, pjesë e kompanisë farmaceutike FLORIFARMA.

Shpërnda:

Artikuj të Tjerë:

Rinia – Dialogu – Pushteti Vendor

Në datë 14 Nëntor, u mblodhën së bashku në një tryezë të rrumbullakët, në takimin e parë të Platformës së Dialogut Rinor në Bashkinë Kavajë.

Mini-Forumi në shkollën 9-vjeçare “Sadi Tatani”

Mini-forumi i radhës u organizua në ambjentet shkollës 9-vjeçare ‘Sadi Tatani’, Njësia Administrative Synej fshati Rrakull, bashkia Kavajë. Qëllimi i takimit ishte identifikimi dhe diskutimi i nevojave dhe problematikave që të rinjtë ndeshin çdo ditë në komunitetin e tyre të zonës dhe sugjerime për ndërhyrjet e mundshme.

Takimi i parë së Platformës së Dialogut

Qendra Shqiptare për Zhvillimin e Familjes ju fton në Takimin e Parë, të Platformës së Dialogut Rinor, i cili do të zhvillohet në datën 03 Nëntor 2023, ora 14.00, salla e Kinoteatrit ‘Aleksandër Moisiu’, Kavajë.

Takimet me nxënësit e shkollës së mesme profesionale në Golem

Takimet me nxënësit e shkollës së Mesme Profesionale në Golem, bashkia Kavaje kishin si qëllim identifikimin dhe diskutimin e nevojave dhe problematikave që ata shohin në komunitetin e tyre të zonës, si dhe dhënia e sugjerimeve për ndërhyrje përmes nismave komunitare.

Forumi Tematik Rinor i Kavajës II – Nisja e rrugëtimit

Forumi Tematik Rinor i Kavajës ka nisur këto ditë rrugëtimin e ri, ku shumë anëtarë të rinj nga zonat urbane dhe rurale të Kavajës kanë shprehur dëshirën e tyre t’i bashkohen këtij forumi. Gjatë takimeve të para identifikuese, me Zyrën e Njësisë së Integrimit Evropian si një hallkë e rëndësishme për përzgjedhjen e të rinjve, takimet me grupe të vogla mes të rinjve, na ndihmuan të identifikojmë të rinjtë e tjerë nga klasat e 9-ta dhe shkollat e mesme të Kavajës, të cilët kanë shprehur interes për t’u bërë pjesë e forumit në këtë fazë të dytë.

Bëhu dhe ti anëtar/e

Qendra Shqiptare për Zhvillimin e Familjes në partneritet me Bashkinë Kavajë fton të rinjtë e grupmoshës 15-29 vjeç nga Kavaja, nga qyteti dhe fshati, të bëhen pjesë e ‘Forumit Tematik Rinor’ të Kavajës, në fazën e dytë që sapo kemi nisur.

DONATORËT

© 2023 ACFD. All Rights Reserved.

X