Dita Botërore e Kancerit, 05 Shkurt 2018

Qendra Shqiptare për Zhvillimin e Familjes (ACFD) në bashkëpunim me Shoqatën Shqiptare Mediko-Onkologjike dhe Shërbimin Onkologjik të Qendrës Spitalore Universitare “Nënë Tereza”, në Tiranë  organizoi më datë 05 shkurt 2018, një takim në kuadër të Ditës Botërore të Kancerit, në ambjentet e Spitalit Onkologjik.

15 pjesëmarrëse morën pjesë në këtë takim ndër të cilët pacientë të sëmurë me kancer, të mbijetuara, stafi mjekësor dhe psiko-social i spitalit dhe përfaqësues të shoqatës Mediko-Onkologjike Shqiptare

Për herë të parë në një takim të katër komponentët u mblodhën së bashku: pacientë-administratorë të shërbimit onkologjik-staf mjekësor-staf psikosocial, të cilët ndanë mendimet, idetë dhe eksperiencat e tyre duke nxjerrë në pah vështirësitë, sfidën e të jetuarit me sëmundjen, nivelin e shërbimeve e ofruara, dhe nevojën për përmirësime në trajtimin mjekësor e psiko-social të pacientëve dhe familjarëve të tyre..

E ftuar speciale në këtë takim ishte Dr. e Shkencave të Psikologjisë, znj.Silvana Kola Loka, e cila bëri moderimin e takimit dhe ndau eksperiencën e saj personale në lidhje burimet, mekanizmat dhe teknikat që duhet të përdorin të vazhduar një jetë sa më pranë normales dhe për të ruajtur ekuilibrat dhe funksionimin e familjes.

Takimi u vlerësua nga pjesëmarrësit duke shërbyer si nxitës në përmirësimin dhe vendosjen e një klime bashkëpunimi, si dhe për organizimin e takimeve të tjera të përbashkëta në të mirë të punës mes stafit dhe pacientëve të spitalit.

Përmes këtij aktiviteti ACFD bën apel për më shumë për përmirësimin e cilësisë së jetës të pacientëve që jetojnë me kancer, nevojën për sfidimin e perceptimeve dhe stereotipive, më shumë mbështetje qeveritare, më shumë fonde e strategji për parandalimin, diagnostifikimin e hershëm dhe kurimin e kësaj sëmundjeje.

Shpërnda:

Artikuj të Tjerë:

Rinia – Dialogu – Pushteti Vendor

Në datë 14 Nëntor, u mblodhën së bashku në një tryezë të rrumbullakët, në takimin e parë të Platformës së Dialogut Rinor në Bashkinë Kavajë.

Mini-Forumi në shkollën 9-vjeçare “Sadi Tatani”

Mini-forumi i radhës u organizua në ambjentet shkollës 9-vjeçare ‘Sadi Tatani’, Njësia Administrative Synej fshati Rrakull, bashkia Kavajë. Qëllimi i takimit ishte identifikimi dhe diskutimi i nevojave dhe problematikave që të rinjtë ndeshin çdo ditë në komunitetin e tyre të zonës dhe sugjerime për ndërhyrjet e mundshme.

Takimi i parë së Platformës së Dialogut

Qendra Shqiptare për Zhvillimin e Familjes ju fton në Takimin e Parë, të Platformës së Dialogut Rinor, i cili do të zhvillohet në datën 03 Nëntor 2023, ora 14.00, salla e Kinoteatrit ‘Aleksandër Moisiu’, Kavajë.

Takimet me nxënësit e shkollës së mesme profesionale në Golem

Takimet me nxënësit e shkollës së Mesme Profesionale në Golem, bashkia Kavaje kishin si qëllim identifikimin dhe diskutimin e nevojave dhe problematikave që ata shohin në komunitetin e tyre të zonës, si dhe dhënia e sugjerimeve për ndërhyrje përmes nismave komunitare.

Forumi Tematik Rinor i Kavajës II – Nisja e rrugëtimit

Forumi Tematik Rinor i Kavajës ka nisur këto ditë rrugëtimin e ri, ku shumë anëtarë të rinj nga zonat urbane dhe rurale të Kavajës kanë shprehur dëshirën e tyre t’i bashkohen këtij forumi. Gjatë takimeve të para identifikuese, me Zyrën e Njësisë së Integrimit Evropian si një hallkë e rëndësishme për përzgjedhjen e të rinjve, takimet me grupe të vogla mes të rinjve, na ndihmuan të identifikojmë të rinjtë e tjerë nga klasat e 9-ta dhe shkollat e mesme të Kavajës, të cilët kanë shprehur interes për t’u bërë pjesë e forumit në këtë fazë të dytë.

Bëhu dhe ti anëtar/e

Qendra Shqiptare për Zhvillimin e Familjes në partneritet me Bashkinë Kavajë fton të rinjtë e grupmoshës 15-29 vjeç nga Kavaja, nga qyteti dhe fshati, të bëhen pjesë e ‘Forumit Tematik Rinor’ të Kavajës, në fazën e dytë që sapo kemi nisur.

DONATORËT

© 2023 ACFD. All Rights Reserved.

X