Përmirësimi i kushteve të kopshtit ’26 Marsi’ në Kavajë.

100 fëmijëve të kopshtit ’26 Marsi’ në Kavajë, iu dhuruam një ambjent të përmirësuar, ku ata mund të kalojnë momente
të bukura dhe argëtuese gjatë kohës së qëndrimit në kopësht.


Nisma e 8ë ndërmarrë “Me fëmijët dhe për fëmijët e komunitetit tim” nga të rinjtë e Forumit Tematik Rinor në Kavajë,
u zbatua nga Qendra Shqiptare për Zhvillimin e Familjes (ACFD) në bashkëpunim me stafin e bashkisë Kavajë,
të rinjtë e talentuar në pikturë prindër dhe edukatorë, e cila kishte si qëllim të rriste ndërveprimin dhe aktivitetet
vullnetare të të rinjve, dhe anëtarëve të tjerë të komunitetit në dobi të fëmijëve të kopshtit ‘26 Marsi’.


Falë këtij kontributi, rreth 100 fëmijë po gëzojnë pamjen e re të mureve të kopshtit të pikturuar me personazhet e tyre më të dashura,
hekurat rrethues dhe stolat të lyer më ngjyrat e ylberit, fidanet e mbjella së bashku me më të rriturit, si dhe këndin e lodrave
të krijuar enkas për ta.


Përmirësimet dhe këndi rekreativ u mundësuan në kuadër të projektit “Forumi Tematik Rinor – një mjet për të fuqizuar të rinjtë në
bashkinë Kavajë, në partneritet me bashkinë Kavajë.


Ky projekt është financuar nga #ReLOaD2
Programi Rajonal për Demokracinë Vendore në Ballkanin Perëndimor (ReLOaD2) financohet nga Bashkimi Evropian dhe zbatohet nga #UNDP

Shpërnda:

Artikuj të Tjerë:

Rinia – Dialogu – Pushteti Vendor

Në datë 14 Nëntor, u mblodhën së bashku në një tryezë të rrumbullakët, në takimin e parë të Platformës së Dialogut Rinor në Bashkinë Kavajë.

Mini-Forumi në shkollën 9-vjeçare “Sadi Tatani”

Mini-forumi i radhës u organizua në ambjentet shkollës 9-vjeçare ‘Sadi Tatani’, Njësia Administrative Synej fshati Rrakull, bashkia Kavajë. Qëllimi i takimit ishte identifikimi dhe diskutimi i nevojave dhe problematikave që të rinjtë ndeshin çdo ditë në komunitetin e tyre të zonës dhe sugjerime për ndërhyrjet e mundshme.

Takimi i parë së Platformës së Dialogut

Qendra Shqiptare për Zhvillimin e Familjes ju fton në Takimin e Parë, të Platformës së Dialogut Rinor, i cili do të zhvillohet në datën 03 Nëntor 2023, ora 14.00, salla e Kinoteatrit ‘Aleksandër Moisiu’, Kavajë.

Takimet me nxënësit e shkollës së mesme profesionale në Golem

Takimet me nxënësit e shkollës së Mesme Profesionale në Golem, bashkia Kavaje kishin si qëllim identifikimin dhe diskutimin e nevojave dhe problematikave që ata shohin në komunitetin e tyre të zonës, si dhe dhënia e sugjerimeve për ndërhyrje përmes nismave komunitare.

Forumi Tematik Rinor i Kavajës II – Nisja e rrugëtimit

Forumi Tematik Rinor i Kavajës ka nisur këto ditë rrugëtimin e ri, ku shumë anëtarë të rinj nga zonat urbane dhe rurale të Kavajës kanë shprehur dëshirën e tyre t’i bashkohen këtij forumi. Gjatë takimeve të para identifikuese, me Zyrën e Njësisë së Integrimit Evropian si një hallkë e rëndësishme për përzgjedhjen e të rinjve, takimet me grupe të vogla mes të rinjve, na ndihmuan të identifikojmë të rinjtë e tjerë nga klasat e 9-ta dhe shkollat e mesme të Kavajës, të cilët kanë shprehur interes për t’u bërë pjesë e forumit në këtë fazë të dytë.

Bëhu dhe ti anëtar/e

Qendra Shqiptare për Zhvillimin e Familjes në partneritet me Bashkinë Kavajë fton të rinjtë e grupmoshës 15-29 vjeç nga Kavaja, nga qyteti dhe fshati, të bëhen pjesë e ‘Forumit Tematik Rinor’ të Kavajës, në fazën e dytë që sapo kemi nisur.

DONATORËT

© 2023 ACFD. All Rights Reserved.

X