Konkursi i fotografisë “KavajaBLIC”

Njoftim për shpalljen e konkursit të fotografisë “KavajaBLIC”
Qendra Shqiptare për Zhvillimin e Familjes, në kuadër të projektit “PromoKULT- Zhvillimi i turizmit kulturor në bashkinë Kavajë” i financuar nga Bashkimi Evropian dhe zbatuar nga UNOPS në bashkëpunim me Ministrinë e Kulturës, shpall konkursin e fotografisë “KavajaBLIC”. Ky konkurs do të përmbaj foto të monumenteve dhe objekteve të kulturës së Kavajës, të fotografuara nga të rinjtë e qytetit të Kavajës. Ftohen të gjithë të rinjtë e Kavajës për të marrë pjesë në këtë konkurs, duke dërguar fotografitë e realizuara, të cilat përcjellin vlerat e bukuritë e këtyre monumenteve kulturore të trashëgimisë së Kavajës përmes vështrimit tuaj.

Informacion i përgjithshëm mbi konkursin:

  • Konkursi fotografik është i hapur për të gjithë të rinjtë e moshës 15 – 29 vjeç nga Kavaja;
  • Fotoja duhet të ketë në fokus kryesor objekte dhe/ose monumente të trashëgimisë kulturore dhe historike, fetare të Kavajës;
  • Të gjitha fotot do të postohen në datën 4 Gusht 2023, në faqen Facebook dhe Instagram të Qendrës Shqiptare për Zhvillimin e Familjes dhe do të votohen deri në datën 9 Gusht 2023;
  • Fotoja që do të marrë më shumë pëlqime nga ndjekësit, do të përfitojë një çmim simbolik;
  • Çmimi do t’i jepet fitues-it/es ditën e çeljes së ekspozitës ‘Kavaja BLIC’ në datën 12 Gusht 2023;
  • 20 fotografitë më të votuara dhe të pëlqyera nga publiku do të ekspozohen në Ekspozitën ‘Kavaja BLIC’.

Informacion mbi fotografinë:

  • Një person mund të dërgojë jo më shumë se 5 foto;
  • Fotografitë duhet të jenë me ngjyra, jo bardh e zi;
  • Fotografitë e dorëzuara duhet të jenë me rezolucion të lartë, të përshtatshëm për larje dhe ekspozim në formatin jpg/jpeg;
  • Fotot nuk duhet të kenë logo apo emër autori sipër. E drejta e autorësisë do të respektohet dhe emri i autorit do të vendoset në çdo rast nga organizatori; Aplikimin tuaj bashkë me fotografinë dërgojeni në adresën e emailit: infoacfdalbania@gmail.com

Data e fundit e pranimit të aplikimeve është 03 Gusht (ora 22:00).

Ekspozita e Fotografisë ‘Kavaja BLIC’ parashikohet të hapet në datë 12 Gusht 2023, në hollin e Kino- Teatrit “Aleksandër Moisiu”në Kavajë, në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Rinisë, ku fotografitë më të mira, të sjella në konkurs do të ekspozohen dhe do të jetë e hapur për t’u vizituar nga të gjithë qytetarët e Kavajës.

Mbarësi të gjithëve dhe shumë suksese në vijim!
Qendra Shqiptare për Zhvillimin e Familjes

Shpërnda:

Artikuj të Tjerë:

Rinia – Dialogu – Pushteti Vendor

Në datë 14 Nëntor, u mblodhën së bashku në një tryezë të rrumbullakët, në takimin e parë të Platformës së Dialogut Rinor në Bashkinë Kavajë.

Mini-Forumi në shkollën 9-vjeçare “Sadi Tatani”

Mini-forumi i radhës u organizua në ambjentet shkollës 9-vjeçare ‘Sadi Tatani’, Njësia Administrative Synej fshati Rrakull, bashkia Kavajë. Qëllimi i takimit ishte identifikimi dhe diskutimi i nevojave dhe problematikave që të rinjtë ndeshin çdo ditë në komunitetin e tyre të zonës dhe sugjerime për ndërhyrjet e mundshme.

Takimi i parë së Platformës së Dialogut

Qendra Shqiptare për Zhvillimin e Familjes ju fton në Takimin e Parë, të Platformës së Dialogut Rinor, i cili do të zhvillohet në datën 03 Nëntor 2023, ora 14.00, salla e Kinoteatrit ‘Aleksandër Moisiu’, Kavajë.

Takimet me nxënësit e shkollës së mesme profesionale në Golem

Takimet me nxënësit e shkollës së Mesme Profesionale në Golem, bashkia Kavaje kishin si qëllim identifikimin dhe diskutimin e nevojave dhe problematikave që ata shohin në komunitetin e tyre të zonës, si dhe dhënia e sugjerimeve për ndërhyrje përmes nismave komunitare.

Forumi Tematik Rinor i Kavajës II – Nisja e rrugëtimit

Forumi Tematik Rinor i Kavajës ka nisur këto ditë rrugëtimin e ri, ku shumë anëtarë të rinj nga zonat urbane dhe rurale të Kavajës kanë shprehur dëshirën e tyre t’i bashkohen këtij forumi. Gjatë takimeve të para identifikuese, me Zyrën e Njësisë së Integrimit Evropian si një hallkë e rëndësishme për përzgjedhjen e të rinjve, takimet me grupe të vogla mes të rinjve, na ndihmuan të identifikojmë të rinjtë e tjerë nga klasat e 9-ta dhe shkollat e mesme të Kavajës, të cilët kanë shprehur interes për t’u bërë pjesë e forumit në këtë fazë të dytë.

Bëhu dhe ti anëtar/e

Qendra Shqiptare për Zhvillimin e Familjes në partneritet me Bashkinë Kavajë fton të rinjtë e grupmoshës 15-29 vjeç nga Kavaja, nga qyteti dhe fshati, të bëhen pjesë e ‘Forumit Tematik Rinor’ të Kavajës, në fazën e dytë që sapo kemi nisur.

DONATORËT

© 2023 ACFD. All Rights Reserved.

X