Arti figurativ në oret ekstra-kurikulare, 16 shkurt – 22 mars 2018

Qëndra Shqiptare për Zhvillimin e Familjes në bashkëpunim me Shkollën 9-vjeçare “Misto Mame” dhe Liceun Artistik “Jordan Misja” në Tiranë organizuan kursin e artit figurativ në orët ekstra-kurikulare.

Qëllimi i këtij kursi ishte asistimi dhe patronazhi nga nxënësit e Liceut Artistik për nxënësit e shkollës 9-vjeçare “Misto mame” me synim zhvillimin e aftësive dhe eksplorimin e ideve dhe mendimeve, mbi lumturinë përmes artit figurativ.

Një grup prej 18 nxënës (13 vajza dhe 5 djem) nga dy shkollat “Misto Mame” dhe “Jordan Misja” u angazhuan në këtë kurs.

Seancat e kursit u zhvilluan nën drejtimin e dy mësuesve mestorë të Liceut Artistik “Jordan Misja” Tiranë përkatësisht z. Emanuel Sali Koko dhe Dr. Blegina Hasko. 

Nxënësit u shprehën mjaft të kënaqur nga përfshirja në këtë kurs duke sjell si rezultat  realizimin e tablove dhe pikturave plot ide, ngjyra dhe fantazi. Ata mësuan se si të përdorin penelat, aplikacione të ndryshme për të shprehur mendimet dhe emocionet e tyre.

Shpërnda:

Artikuj të Tjerë:

Rinia – Dialogu – Pushteti Vendor

Në datë 14 Nëntor, u mblodhën së bashku në një tryezë të rrumbullakët, në takimin e parë të Platformës së Dialogut Rinor në Bashkinë Kavajë.

Mini-Forumi në shkollën 9-vjeçare “Sadi Tatani”

Mini-forumi i radhës u organizua në ambjentet shkollës 9-vjeçare ‘Sadi Tatani’, Njësia Administrative Synej fshati Rrakull, bashkia Kavajë. Qëllimi i takimit ishte identifikimi dhe diskutimi i nevojave dhe problematikave që të rinjtë ndeshin çdo ditë në komunitetin e tyre të zonës dhe sugjerime për ndërhyrjet e mundshme.

Takimi i parë së Platformës së Dialogut

Qendra Shqiptare për Zhvillimin e Familjes ju fton në Takimin e Parë, të Platformës së Dialogut Rinor, i cili do të zhvillohet në datën 03 Nëntor 2023, ora 14.00, salla e Kinoteatrit ‘Aleksandër Moisiu’, Kavajë.

Takimet me nxënësit e shkollës së mesme profesionale në Golem

Takimet me nxënësit e shkollës së Mesme Profesionale në Golem, bashkia Kavaje kishin si qëllim identifikimin dhe diskutimin e nevojave dhe problematikave që ata shohin në komunitetin e tyre të zonës, si dhe dhënia e sugjerimeve për ndërhyrje përmes nismave komunitare.

Forumi Tematik Rinor i Kavajës II – Nisja e rrugëtimit

Forumi Tematik Rinor i Kavajës ka nisur këto ditë rrugëtimin e ri, ku shumë anëtarë të rinj nga zonat urbane dhe rurale të Kavajës kanë shprehur dëshirën e tyre t’i bashkohen këtij forumi. Gjatë takimeve të para identifikuese, me Zyrën e Njësisë së Integrimit Evropian si një hallkë e rëndësishme për përzgjedhjen e të rinjve, takimet me grupe të vogla mes të rinjve, na ndihmuan të identifikojmë të rinjtë e tjerë nga klasat e 9-ta dhe shkollat e mesme të Kavajës, të cilët kanë shprehur interes për t’u bërë pjesë e forumit në këtë fazë të dytë.

Bëhu dhe ti anëtar/e

Qendra Shqiptare për Zhvillimin e Familjes në partneritet me Bashkinë Kavajë fton të rinjtë e grupmoshës 15-29 vjeç nga Kavaja, nga qyteti dhe fshati, të bëhen pjesë e ‘Forumit Tematik Rinor’ të Kavajës, në fazën e dytë që sapo kemi nisur.

DONATORËT

© 2023 ACFD. All Rights Reserved.

X