Dhurim pranë Shërbimit Pediatrik Onko-Hematologjik, 19 prill 2018

Një set me 12 piktura të realizuara nga nxënësit e Liceu Artistik Jordan Misja dhe Shkolla 9-vjeçare “Misto Mame”, më datë 19 prill 2018, iu dhuruan Shërbimit Onko-Hematologjik të Spitalit Pediatrik të Qendra Spitalore Universitare “Nënë Tereza” Tiranë.

Dhurimi u organizua në vijim të aktivitetit “Vizatimi i Lumturisë” të realizuar nga Qendra Shqiptare për Zhvillimin e Familjes në Ditën Ndërkombëtare të Lumturisë.

Qëllimi i këtij aktiviteti ishte shprehja dhe mbështetja me mesazhe miqësie, lumturie dhe solidariteti të fëmijëve për fëmijët, përmes tonaliteteve dhe ngjyrave në tablo.

Të pranishëm në këtë aktivitet ishin Prof. Anila Godo, Shefe e Shërbimit të Onko-Hematologjisë QSUT, punonjëse personeli të stafit psiko-social dhe mjekësor të këtij shërbimi, mësuesit mentorë të Liceut Artistik Dr. Blegina Bezo Hasko dhe z. Emanuel Sali Koko – Skulpturë, si dhe një përfaqësi me 10 nxënësit e të dyja shkollave. Punimet e nxënësve do të vendosen në dhomat e fëmijëve të shtruar në këtë pavion.

Shpërnda:

Artikuj të Tjerë:

Rinia – Dialogu – Pushteti Vendor

Në datë 14 Nëntor, u mblodhën së bashku në një tryezë të rrumbullakët, në takimin e parë të Platformës së Dialogut Rinor në Bashkinë Kavajë.

Mini-Forumi në shkollën 9-vjeçare “Sadi Tatani”

Mini-forumi i radhës u organizua në ambjentet shkollës 9-vjeçare ‘Sadi Tatani’, Njësia Administrative Synej fshati Rrakull, bashkia Kavajë. Qëllimi i takimit ishte identifikimi dhe diskutimi i nevojave dhe problematikave që të rinjtë ndeshin çdo ditë në komunitetin e tyre të zonës dhe sugjerime për ndërhyrjet e mundshme.

Takimi i parë së Platformës së Dialogut

Qendra Shqiptare për Zhvillimin e Familjes ju fton në Takimin e Parë, të Platformës së Dialogut Rinor, i cili do të zhvillohet në datën 03 Nëntor 2023, ora 14.00, salla e Kinoteatrit ‘Aleksandër Moisiu’, Kavajë.

Takimet me nxënësit e shkollës së mesme profesionale në Golem

Takimet me nxënësit e shkollës së Mesme Profesionale në Golem, bashkia Kavaje kishin si qëllim identifikimin dhe diskutimin e nevojave dhe problematikave që ata shohin në komunitetin e tyre të zonës, si dhe dhënia e sugjerimeve për ndërhyrje përmes nismave komunitare.

Forumi Tematik Rinor i Kavajës II – Nisja e rrugëtimit

Forumi Tematik Rinor i Kavajës ka nisur këto ditë rrugëtimin e ri, ku shumë anëtarë të rinj nga zonat urbane dhe rurale të Kavajës kanë shprehur dëshirën e tyre t’i bashkohen këtij forumi. Gjatë takimeve të para identifikuese, me Zyrën e Njësisë së Integrimit Evropian si një hallkë e rëndësishme për përzgjedhjen e të rinjve, takimet me grupe të vogla mes të rinjve, na ndihmuan të identifikojmë të rinjtë e tjerë nga klasat e 9-ta dhe shkollat e mesme të Kavajës, të cilët kanë shprehur interes për t’u bërë pjesë e forumit në këtë fazë të dytë.

Bëhu dhe ti anëtar/e

Qendra Shqiptare për Zhvillimin e Familjes në partneritet me Bashkinë Kavajë fton të rinjtë e grupmoshës 15-29 vjeç nga Kavaja, nga qyteti dhe fshati, të bëhen pjesë e ‘Forumit Tematik Rinor’ të Kavajës, në fazën e dytë që sapo kemi nisur.

DONATORËT

© 2023 ACFD. All Rights Reserved.

X