Ekspozita ‘Touch of the woman’ në kinoteatrin “Aleksandër Moisiu”, në Kavajë.

Në kuadër të nismave komunitare me të rinjtë e Forumit Tematik Rinor në Kavajë u zhvillua ekspozita e titulluar ‘Touch of the woman’ e realizuar nga fotografja Joana Selishta, në kinoteatrin “Aleksandër Moisiu”, në qytetin e Kavajës.
Jo rastësisht u përzgjodh ky aktivitet, pasi shkon në sinkron të Fushatës së 16 Ditëve të Aktivizmit kundër Dhunës me Bazë Gjinore.

Qëllimi i këtij aktiviteti ishte që të rinjtë të rrisin aftësitë e përfshirjes së perspektivës gjinore përmes fotos, si dhe ndërgjegjësimin mbi profesionet jo-tradicionale femërore.

Nëpërmjet artit të fotos, Joana na paraqiti një kolazh fotosh me profesione të ushtruara vetëm nga gjinia femërore, ndryshe nga ç’jemi mësuar ti shikojmë shpesh në përditshmërinë tonë. Konkretisht, ndër profesionet që ushtronin punonjëset femra mund të përmendim: police, kuzhiniere, marangoze, mekanike, prodhuese e poçeve të baltës, specialiste kompjuterash, këshilltarja për mbrojtjen nga ligji, etj.

Të rinjtë shfaqën mjaft interes dhe u përfshinë në diskutime, ku ekspertja dha mjaft informacione mbi arsyet e realizimit të fotografive, si dhe ndau disa informacione shumë të vlefshme për artin e fotografisë me të rinjtë permes workshopit te realizuar.

Ky aktivitet u organizua nga ACFD ne bashkepunim me bashkine Kavaje, në kuadër të projektit “Forumi Tematik Rinor – një mjet për të fuqizuar të rinjtë në bashkinë Kavajë” në kuadër të Programit Rajonal mbi Demokracinë Vendore në Ballkanin Perendimor 2 (ReLOaD2), i cili financohet nga Bashkimi Evropian dhe zbatohet nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP).

Shpërnda:

Artikuj të Tjerë:

Rinia – Dialogu – Pushteti Vendor

Në datë 14 Nëntor, u mblodhën së bashku në një tryezë të rrumbullakët, në takimin e parë të Platformës së Dialogut Rinor në Bashkinë Kavajë.

Mini-Forumi në shkollën 9-vjeçare “Sadi Tatani”

Mini-forumi i radhës u organizua në ambjentet shkollës 9-vjeçare ‘Sadi Tatani’, Njësia Administrative Synej fshati Rrakull, bashkia Kavajë. Qëllimi i takimit ishte identifikimi dhe diskutimi i nevojave dhe problematikave që të rinjtë ndeshin çdo ditë në komunitetin e tyre të zonës dhe sugjerime për ndërhyrjet e mundshme.

Takimi i parë së Platformës së Dialogut

Qendra Shqiptare për Zhvillimin e Familjes ju fton në Takimin e Parë, të Platformës së Dialogut Rinor, i cili do të zhvillohet në datën 03 Nëntor 2023, ora 14.00, salla e Kinoteatrit ‘Aleksandër Moisiu’, Kavajë.

Takimet me nxënësit e shkollës së mesme profesionale në Golem

Takimet me nxënësit e shkollës së Mesme Profesionale në Golem, bashkia Kavaje kishin si qëllim identifikimin dhe diskutimin e nevojave dhe problematikave që ata shohin në komunitetin e tyre të zonës, si dhe dhënia e sugjerimeve për ndërhyrje përmes nismave komunitare.

Forumi Tematik Rinor i Kavajës II – Nisja e rrugëtimit

Forumi Tematik Rinor i Kavajës ka nisur këto ditë rrugëtimin e ri, ku shumë anëtarë të rinj nga zonat urbane dhe rurale të Kavajës kanë shprehur dëshirën e tyre t’i bashkohen këtij forumi. Gjatë takimeve të para identifikuese, me Zyrën e Njësisë së Integrimit Evropian si një hallkë e rëndësishme për përzgjedhjen e të rinjve, takimet me grupe të vogla mes të rinjve, na ndihmuan të identifikojmë të rinjtë e tjerë nga klasat e 9-ta dhe shkollat e mesme të Kavajës, të cilët kanë shprehur interes për t’u bërë pjesë e forumit në këtë fazë të dytë.

Bëhu dhe ti anëtar/e

Qendra Shqiptare për Zhvillimin e Familjes në partneritet me Bashkinë Kavajë fton të rinjtë e grupmoshës 15-29 vjeç nga Kavaja, nga qyteti dhe fshati, të bëhen pjesë e ‘Forumit Tematik Rinor’ të Kavajës, në fazën e dytë që sapo kemi nisur.

DONATORËT

© 2023 ACFD. All Rights Reserved.

X