Panairi i Festës së Verës.

Atmosferë e bukur feste i bashkoi qytetarët e Kavajës në panairin e Festës së Verës.
Dje, Kavaja përjetoi një ditë feste ndryshe nga vitet e tjera, ku disa partnerë u bënë bashkë për të bërë të mundur organizimin e këtij eventi, me vëmendjen e vecantë dhe kontributin e bashkisë Kavajë. Qëllimi i këtij aktiviteti ishte që të rinjtë të jenë promotorë të ideve të reja të nismave në komunitetin e Kavajës, ide e cila u mirëprit nga Njësia e Integrimit të BE-së në bashkinë Kavajë dhe Drejtoria e Përgjithshme e Kopshteve.
Rritja e ndërveprimit mes të rinjve dhe fëmijëve të grupmoshave 3 – 6 vjec, forcimi i atashimit mes brezave dhe krijimi i një modeli pozitiv nga të rinjtë të punës vullnetare në komunitetin e Kavajës, u konkretizua dhe finalizua përmes këtij eventi.


„Jam shumë i kënaqur që arritëm të organizonim këtë event të bukur për qytetarët e Kavajës, duke vlerësuar kontributin e partnerëve tanë që na kanë mbështetur, si dhe përgëzojë të rinjtë e Kavajës që janë përfshirë në realizimin e aktivitetit“ – u shpreh kryetari i bashkisë Kavajë, z.Redjan Krali.
Stendat u zbukuruan me motivet e Festës nga fëmijët e kopshteve dhe klasat e parashkollorit të shkollave të bashkisë Kavajë, të punuara bashkarisht me personelin dhe të rinjtë e Forumit Tematik Rinor në Kavajë. 20 të rinj së bashku me fëmijët e 14 kopshteve të Kavajës u përfshinë në këtë nismë. Shumë prindër të fëmijëve u bashkuan vullnetarisht për të ndihmuar gjatë panairit.


Gatimet tradicionale të shumëllojshme të përgatitura me dashuri u ofruan për pjesëmarrësit me një cmim simbolik. Të ardhurat modeste të mbledhura nga kopshtet gjatë panairit, do të shkojnë në përmushjen e mungesave të tyre. Animatorët e ardhur posacërisht në këtë event argëtuan dhe krijuan një atmosferë emocionuese për të gjithë fëmijët e pranishëm në panair, ku përreth 2 orë, dhjetëra fëmijë kënduan, kërcyen dhe u përfshinë në lojëra të ndryshme interaktive.


Mbi 300 qytetare vizituan panairin dhe kaluan një ditë festive në Parkun e qytetit të Kavajës.
Ky aktivitet u zhvillua në kuadër të projektit “Forumi Tematik Rinor – një mjet për të fuqizuar të rinjtë në bashkinë Kavajë, në partneritet me bashkinë Kavajë.


Ky projekt është financuar nga #ReLOaD2 dhe @Bashkia e Kavajës
Programi Rajonal për Demokracinë Vendore në Ballkanin Perëndimor (ReLOaD2) financohet nga Bashkimi Evropian dhe zbatohet nga #UNDP

Shpërnda:

Artikuj të Tjerë:

Rinia – Dialogu – Pushteti Vendor

Në datë 14 Nëntor, u mblodhën së bashku në një tryezë të rrumbullakët, në takimin e parë të Platformës së Dialogut Rinor në Bashkinë Kavajë.

Mini-Forumi në shkollën 9-vjeçare “Sadi Tatani”

Mini-forumi i radhës u organizua në ambjentet shkollës 9-vjeçare ‘Sadi Tatani’, Njësia Administrative Synej fshati Rrakull, bashkia Kavajë. Qëllimi i takimit ishte identifikimi dhe diskutimi i nevojave dhe problematikave që të rinjtë ndeshin çdo ditë në komunitetin e tyre të zonës dhe sugjerime për ndërhyrjet e mundshme.

Takimi i parë së Platformës së Dialogut

Qendra Shqiptare për Zhvillimin e Familjes ju fton në Takimin e Parë, të Platformës së Dialogut Rinor, i cili do të zhvillohet në datën 03 Nëntor 2023, ora 14.00, salla e Kinoteatrit ‘Aleksandër Moisiu’, Kavajë.

Takimet me nxënësit e shkollës së mesme profesionale në Golem

Takimet me nxënësit e shkollës së Mesme Profesionale në Golem, bashkia Kavaje kishin si qëllim identifikimin dhe diskutimin e nevojave dhe problematikave që ata shohin në komunitetin e tyre të zonës, si dhe dhënia e sugjerimeve për ndërhyrje përmes nismave komunitare.

Forumi Tematik Rinor i Kavajës II – Nisja e rrugëtimit

Forumi Tematik Rinor i Kavajës ka nisur këto ditë rrugëtimin e ri, ku shumë anëtarë të rinj nga zonat urbane dhe rurale të Kavajës kanë shprehur dëshirën e tyre t’i bashkohen këtij forumi. Gjatë takimeve të para identifikuese, me Zyrën e Njësisë së Integrimit Evropian si një hallkë e rëndësishme për përzgjedhjen e të rinjve, takimet me grupe të vogla mes të rinjve, na ndihmuan të identifikojmë të rinjtë e tjerë nga klasat e 9-ta dhe shkollat e mesme të Kavajës, të cilët kanë shprehur interes për t’u bërë pjesë e forumit në këtë fazë të dytë.

Bëhu dhe ti anëtar/e

Qendra Shqiptare për Zhvillimin e Familjes në partneritet me Bashkinë Kavajë fton të rinjtë e grupmoshës 15-29 vjeç nga Kavaja, nga qyteti dhe fshati, të bëhen pjesë e ‘Forumit Tematik Rinor’ të Kavajës, në fazën e dytë që sapo kemi nisur.

DONATORËT

© 2023 ACFD. All Rights Reserved.

X