Historia jonë e suksesit

Ideja jonë sot u bë një realitet. Realizuam atë që premtuam në eventin ‘Rrathë Dhurues 2022”Inaguruam hapjen e shërbimit të ri dentar, në ambjentet e Qendra Komunitare Gonxhe Bojaxhi- Bashkia TiranëShërbimi dentar do të ofrohet FALAS për rreth 400 fëmijë në komunitetin e njësisë nr. 4 dhe nr. 8, Bashkia Tiranë. Dhurimet e mbledhura nga eventi Rrathë Dhurues 2022, organizuar nga Partners Albania for Change and Development dhe nga bashkëpunimi i ACFD-së me dhurues të tjerë përtej eventit, u përdorën për të rikonstruktuar dhe pajisur klinikën dentare në Qendra Komunitare Gonxhe Bojaxhi- Bashkia Tiranë.

Shërbimi dentar për fëmijët do të ofrohet në vijim nga specialistët e Klinikës Stomatologjike Universitare në QSUT, të cilët do të bëjnë kontrollin periodik dhe ndërhyrjet e nevojshme dentare për fëmijët e grupmoshës 6-14 vjec.Ju shprehim mirënjohje dhe falenderim të vecantë individëve, OJF-ve dhe bizneseve që kontribuan me dhurimet e tyre, në realizimin e kësaj nisme sociale.Ju shprehim mirënjohje dhe falenderim të vecantë Klinikës Stomatologjike Universitare QSUT për mbështetjen humane dhe bashkëpunimin e tyre në rrugëtimin tonë.Ju shprehim mirënjohje dhe falenderim të vecantë stafit të Qendrës Komunitare Gonxhe Bojaxhi për bashkëpunimin e tyre në realizimin e nismës.Futura-Dent

TiranaCredins Bank / Banka Kombëtare Tregtare / Kredo / AlASF – Agro & Social Fund / Nisma për Ndryshim Shoqëror / ARSIS / Qendra Streha

Amanda Roberson / Ana Dervishi / Ana Kovacevic-Kadovic Ardiola Bodinaku / Delina Fico / Florian Toti

#solidaritet #kujdesindajdhembeve #femijet #femijeteshendetshem #rrathedhurues2022 #acfdalbania #PartnersAlbania

Shpërnda:

Artikuj të Tjerë:

Rinia – Dialogu – Pushteti Vendor

Në datë 14 Nëntor, u mblodhën së bashku në një tryezë të rrumbullakët, në takimin e parë të Platformës së Dialogut Rinor në Bashkinë Kavajë.

Mini-Forumi në shkollën 9-vjeçare “Sadi Tatani”

Mini-forumi i radhës u organizua në ambjentet shkollës 9-vjeçare ‘Sadi Tatani’, Njësia Administrative Synej fshati Rrakull, bashkia Kavajë. Qëllimi i takimit ishte identifikimi dhe diskutimi i nevojave dhe problematikave që të rinjtë ndeshin çdo ditë në komunitetin e tyre të zonës dhe sugjerime për ndërhyrjet e mundshme.

Takimi i parë së Platformës së Dialogut

Qendra Shqiptare për Zhvillimin e Familjes ju fton në Takimin e Parë, të Platformës së Dialogut Rinor, i cili do të zhvillohet në datën 03 Nëntor 2023, ora 14.00, salla e Kinoteatrit ‘Aleksandër Moisiu’, Kavajë.

Takimet me nxënësit e shkollës së mesme profesionale në Golem

Takimet me nxënësit e shkollës së Mesme Profesionale në Golem, bashkia Kavaje kishin si qëllim identifikimin dhe diskutimin e nevojave dhe problematikave që ata shohin në komunitetin e tyre të zonës, si dhe dhënia e sugjerimeve për ndërhyrje përmes nismave komunitare.

Forumi Tematik Rinor i Kavajës II – Nisja e rrugëtimit

Forumi Tematik Rinor i Kavajës ka nisur këto ditë rrugëtimin e ri, ku shumë anëtarë të rinj nga zonat urbane dhe rurale të Kavajës kanë shprehur dëshirën e tyre t’i bashkohen këtij forumi. Gjatë takimeve të para identifikuese, me Zyrën e Njësisë së Integrimit Evropian si një hallkë e rëndësishme për përzgjedhjen e të rinjve, takimet me grupe të vogla mes të rinjve, na ndihmuan të identifikojmë të rinjtë e tjerë nga klasat e 9-ta dhe shkollat e mesme të Kavajës, të cilët kanë shprehur interes për t’u bërë pjesë e forumit në këtë fazë të dytë.

Bëhu dhe ti anëtar/e

Qendra Shqiptare për Zhvillimin e Familjes në partneritet me Bashkinë Kavajë fton të rinjtë e grupmoshës 15-29 vjeç nga Kavaja, nga qyteti dhe fshati, të bëhen pjesë e ‘Forumit Tematik Rinor’ të Kavajës, në fazën e dytë që sapo kemi nisur.

DONATORËT

© 2023 ACFD. All Rights Reserved.

X